Kunnon finaalit

Perjantaina 12.4.2019 starttasi 11 pelaajan ja kahdeksan valmentajan, huoltajan ja vanhemman autokaravaani kohti Mikkelissä pelattavia alasarjojen SM-finaaleja. Kyseessä oli turnaus 3- ja harrastesarjan joukkueille, miehille ja naisille, ja pelipaikkana uusi ja upea Saimaa Stadioni, johon oli rakennettu kaikkiaan seitsemän kenttää viikonlopun pelejä varten.

PeTän tyttöjen turnaus alkoi perjantai-iltana, jolloin vastassa oli Äänekosken Urheilijoiden naiset. Pelin ensimmäinen erä oli hyvää peliä tytöiltä, mutta sitten ote herpaantui ja vastustaja vei voiton suoraan 2-0.

Pelin jälkeen suunnistettiin majapaikkaan eli Huoneistohotelli Marjaan, joka oli tuttu paikka jo kesän 2013 Power Cupin ajalta. Uniikki ja idyllinen vanhalla kasarmilla toimiva majapaikka tarjosi hyvät yöunet, ja runsaan aamupalan jälkeen jatkettiin pelejä taas pirteällä joukolla lauantai aamuna.

Päivä alkoi kuitenkin tahmeasti, joten Turun Urheiluliiton naisjoukkue vei ensimmäisen pelin helpohkosti suoraan kahdessa erässä. Sitten maittavalle lounaalle Stadionin ravintolaan ja uuteen taistoon - nyt vastaan asettui Salon Viestin N3 -joukkue, joka pelasi hyvää ja kovakätistä peliä. PeTän hyökkäykset eivät jääneet vastustajan kenttään eikä torjunta saanut kiinni vastustajan kovia hyökkäyksiä, joten voitto Viestin tytöille 2-0. Päivän kolmas vastus oli Joen Juju, joka pelasi varmaa peliä ja puolusti hyvin PeTän tyttöjen hyökkäyksiä. Joukkueemme peli parani hieman päivän edetessä, mutta vain yksi erä saatiin Jujulta, joten sijoitus päivän päätteeksi oli D-lohkon viides eli viimeinen. Sunnuntaina pelattaisiin siis sijoista 17-20.

Lauantain aikana pelattiin myös peippipelejä eli 2 vs 2 joukkueilla 3 x 3 metrin kentillä yhden erän otteluita 15 pisteeseen asti. PeTän tytöistä osallistui kisaan neljä joukkuetta ja kaikki pelasivat päivän aikana 8-10 ottelua, joten hyppyjä ja puolustuksia riitti vielä kolmen lentispelin päälle aikamoinen saldo. Ihan loppuotteluihin saakka ei peippi-taistoissa ylletty, mutta monta tiukkaa peliä ja hienoa voittoa saatiin nähdä päivän aikana.
Pitkän ja raskaan päivän päätteeksi lähdettiin ansaitulle illallisella Rossoon, jossa maukas ruoka ja loistava palvelu kruunasi hienon päivän.

Sunnuntaina pelit jatkuivat vielä sijoituspelien merkeissä. Turnauksen edetessä ja lopun häämöttäessä Tähden tyttöjen peli vaan parani ja päivän molemmat ottelut voitettiin hienosti 2-0. Sijoitus turnauksessa oli 17., mukana yhteensä naisten 3.sarjassa oli 20 joukkuetta ympäri Suomea. Paljon hyvää kokemusta ja runsaasti peliaikaa saatiin päivien aikana. Hienosti tytöt jaksoivat ja tsemppasivat loppuun asti. Kiitos koko joukkueelle ja tukijoukoille hauskasta ja muistorikkaasta viikonlopusta!