B-tyttöjen joukkueessa pelaavat: (ylhäällä vas.) Emma Tossavainen, Aleksandra Murto, Saara Sihvo, Anna-Mari Moilanen, Ella Häsä sekä (alhaalla vas.) Ada Välimäki, Anna Nurmes, Senni Hurttala, Oona Laakso ja Kia Säteri

B-tytöt syksyllä 2016.

Joukkueen valmennuksesta vastaa Tiina Hurttala (vas.) apunaan Nina Moilanen

Sarjakausi päätökseen

B-tyttöjen kausi päättyi 6.5. sijoituspeleihin Ylöjärvellä. Kauden viimeisessä turnauksessa saavutettiin voitto Vampulan Urheilijoista mutta hävittiin ottelut isäntäjoukkue Ylöjärven Ryhtiä sekä Korpilahden Pyrintöä vastaan. Lopullinen sijoitus sarjassa oli 33. (joukkueita B-tyttöjen sarjassa pelasi yhteensä 85).

Aksu alarivissä vasemmalla

TUL:n joukkueelle pronssia Tartossa

Aleksandra pääsi edustamaan Suomea TUL:n joukkueessa 11.-14.5. Virossa Tartossa pelattuun Duo Volley Cupiin (1998 - 2000 syntyneet). Suomen joukkue sijoittui turnauksessa upeasti pronssille (mukana yhteensä kuusi joukkuetta Suomesta, Virosta ja Venäjältä).

Ada, Saara, Emma, Anna-Mari, Nina ja Tiina sekä Aksu, Oona, Anna, Senni ja Alina

Aluemestaruuspronssia!

Lauantaina 11.3. Kouvolan Uttihallissa ratkottiin lentopallon Etelä-Suomen B-tyttöjen aluemestaruus. Petän B-tytöt olivat jo aiemmin selvittäneet tiensä viiden parhaan joukkueen joukkoon ja nyt pelattiin lopullisista sijoituksista.

Päivän ensimmäinen ottelu käytiin Helsinkiläistä Puma Volley Spike joukkuetta vastaan. Alun hankaluuksien jälkeen Petän tyttöjen peli alkoi kulkea toisessa erässä, mutta vakuuttavasti pelannut Spike vei voiton selkeästi 2-0. Toinen vastustaja Salpis Hollolasta voitti seuraavan ottelun pahoilla syötöillä ja kovilla hyökkäyksillä niin ikään numeroin 2-0.

Kahdesta tappiosta sisuuntuneet Petän tytöt lähtivät seuraavaan otteluun kotijoukkue KoLe-57 vastaan taistelumielellä. Kouvolan tytöt olivat voittaneet edellisen keskinäisen ottelun valtakunnansarjassa, joten nyt lähdettiin hakemaan revanssia. Petän tyttöjen peli kulkikin hienosti heti alusta alkaen - vastustaja ei saanut Petän pahoja syöttöjä nousemaan, Petän tytöt puolustivat hienosti vastustajan hyökkäyksiä ja saivat myös omat hyökkäyksensä tapettua komeasti vastustajan kenttään. Hieno otteluvoitto Petälle 2-0.

Päivän viimeinen peli käytiin Karkkilalaista KaPoa vastaan. Voitosta voimaa saaneet Petän tytöt lähtivät taistelemaan kovakätistä vastustajaa vastaan mitalinkiilto silmissä - ottelu käytännössä ratkaisisi pronssimitalien kohtalon.

Ensimmäinen erä oli todella tasaista vääntöä ja rinta rinnan ja piste pisteeltä edettiin kohti erän loppua. Petä taisteli hurjasti ja voitti lopulta niukasti, mutta hienosti ensimmäisen erän. Toisessa erässä vastustaja karkasi hyvien syöttöjensä avulla ja vei erän selkeästi nimiinsä. Kolmas erä alkoi Petän tytöiltä huonosti, vastustaja näytti jo karkaavan voittoon ja pronssille, mutta upeasti tytöt kasasivat itsensä, kirivät tasoihin ja ohi ja veivät lopulta erä- ja otteluvoiton hienoilla syötöillä ja mahtavalla puolustuspelillä lukemin 2-1.

Päivän päätteeksi ripustettiin kultamitalit kaikki ottelunsa voittaneen Spiken pelaajien kaulaan, hopeat Salpikselle tytöille ja pronssiset mitalit hienosti taistelleille Petän tytöille. Petän joukkueesta parhaana pelaajana palkittiin Emma. Hänen lisäkseen turnauksessa pelasivat Aleksandra,  Anna, Anna-Mari, Oona, Saara ja Senni sekä hienon debyytin B-sarjassa tehnyt Alina.

Onnittelut tytöille hienosta saavutuksesta!

Tytöt aluemestaruusfinaaleihin

Lauantaina 11.2. pelattiin tiukka ja jännittävä B-tyttöjen 5.pooliturnaus Espoonlahden Urheiluhallissa. Petän lisäksi mukana olivat KoLe-57, Puma B1 ja Espoon Lentis.

Turnauksen kahdelle parhaalle joukkueelle oli luvassa paikat Etelä-Suomen aluemestaruusfinaaleihin (sijoille 1-6) sekä valtakunnan sarjan välierien F-lohkoon eli sijoille 21-37 (sarjassa yhteensä 91 joukkuetta).

Petän ensimmäinen peli KoLe:a vastaan ei sujunut toivotulla tavalla - joukkue sortui omiin virheisiin eikä missään vaiheessa saanut yhteispeliä kunnolla käyntiin. Tasainen ensimmäinen erä hävittiin numeroin 25-21, toinen erä meni helposti KoLe:lle 25-10 ja näin koko ottelu suoraan 2-0.

Toiseen otteluun Puma B1:stä vastaan tytöt kokosivat hienosti itsensä ja ensimäisessä erässä kentällä nähtiin alkuvaikeuksien jälkeen tuttu ja yhtenäinen ryhmä, joka taisteli piste kerrallaan itsensä ensin tasoihin hienoiseen johtoon karanneesta vastustajasta ja lopulta ohi - sitkeä vääntö palkittiin lopulta erävoitolla 28-26. Toisessa erässä peli ei kulkenut toivotulla tavalla ja vastustaja veikin sen selkeästi 25-15. Kolmanteen erään lähdettiin tiukassa tilanteessa - vain voitolla olisi joukkueella mahdollisuus turnauksen kahden parhaan joukkoon. Peli kuitenkin kulki rennosti heti alusta alkaen, tyttöjen hermot pitivät tiukissakin palloissa ja hieno erä ja koko ottelu Petälle 2-1 (28-26, 15-25, 15-11)!

Kolmannessa ottelussa vastassa oli EsLe, josta voitto selkein numeroin 2-0 (25-8, 25-12).

Hieno päivä tuotti toivotun tuloksen - Petän tytöt ottivat toisen sijan turnauksessa heti KoLe:n jälkeen ja näinollen oli paikka varmistettu 11.3. pelattaviin aluemestaruusfinaaleihin. Samalla saavutettiin valtakunnansarjan välieräpaikka F-lohkossa - tämän sarjan pelit jatkuvat 25.3.

Tiina, Nina, Emma, Saara, Ella ja Anna-Mari sekä
Oona, Anna, Aleksandra, Senni ja Ada

Kultajuhlat Forssassa

B-tytöt ottivat hienon turnausvoiton 7.1.2017 pelatussa Koijärven Kunnon 80v. juhlaturnauksessa.

Alkulohkossa kaatuivat kotijoukkue KoiKu ja Akaan A-Volley molemmat suoraan 2-0 ja näin oli jo pronssi varmistettu 6 joukkueen sarjassa.

Sijoituspeleissä sijoista 1-3 pelasivat PeTä, SoPa C1 Somerolta ja LeKi B Lempäälästä.

Ensimmäiseksi PeTää vastaan asettui toisen alkulohkon voittaja ja kova vastus SoPa C1. Ottelun ensimmäinen erä meni SoPalle numeroin 25-17. Mutta PeTän tytöt eivät suinkaan vielä luovuttaneet ja toisesta erästä muodostuikin varsinainen jännitysnäytelmä: pisteitä voitettiin puolin ja toisin tasaisesti ja erä päättyi lopulta PeTän voittoon huikein numeroin 34-32. Tasainen kolmas erä myös PeTälle lukemin 15-13 ja näinolleen koko ottelu lopulta 2-1.

Kun SoPan ja LeKin keskinäisen ottelun voitto meni LeKille, oli illan viimeinen ottelu PeTä vastaan LeKi käytännössä loppuottelu: voittaja saisi kultaa, häviäjälle hopeaa. Ottelusta ei muodostunut jännitysnäytelmää vaan PeTä vei voiton helpohkosti 2-0 ja siispä illan päätteeksi kultamitalit ja hieno voittopokaali PeTän tytöille, hopeaa LeKi B:lle ja pronssia SoPa C1:lle. Loppuottelun parhaat pelaajat palkittiin ja PeTän joukkueesta palkinnon sai Emma.

Onnittelut koko joukkueelle hienosta saavutuksesta!

Voitto hienossa kotiturnauksessa, pelit jatkuvat joulukuussa

Perttulan Tähden B-tytöt pelasivat hienon lentopallon kotiturnauksen lauantaina 19.11.2016 Keudalla.

Vieraiksi olivat saapuneet Blues Volley 2-joukkue Järvenpäästä, Savitaipaleen Urheilijat sekä Haminan Arsi.

PeTän ensimmäinen peli Bluesia vastaan alkoi hienosti: tyttöjen syötöt kulkivat ja vastaanotot nousivat hyvin passarille.

Myös vastustaja pelasi hyvää peliä, joten niukassa PeTän pistejohdossa edettiin ensimmäisen erän loppumetreille asti.

Kotijoukkueen johtoasema piti ja tasaisen erän erävoitto meni PeTälle viiden pisteen erolla vastustajaan.

Myös toinen erä oli tiukkaa taistelua ja jälleen hienoilla syötöillä ratkesi erä PeTän eduksi ja samalla koko ottelu hyvällä yhteispelillä suoraan kahdessa erässä 2–0 (25–20, 25–15).

Toiseen peliin Savitaipaletta vastaan lähdettiin hieman erilaisella kokoonpanolla, sillä Savitaipaleen tytöt tiedettiin koviksi vastustajiksi ja hyviksi puolustuspelaajiksi.

Tämän ottelun ensimmäinen erä menikin nopealiikkeisille vastustajille PeTän tyttöjen sortuessa helppoihin virheisiin.

Toiseen erään tytöt kokosivat hienosti itsensä ja lähtivät uudella innolla taistelemaan voitosta. Oma peli parani, vastustajat eivät saaneet kovia syöttöjä nousemaan ja myös hyökkäyspeli tuotti tulosta – toinen erä selkeästi PeTälle.

Kolmas erä lähti käyntiin jälleen vastustajan hallinnassa, mutta erän puolenvälin jälkeen kotijoukkue kiri tasoihin ja tasatilanteessa jatkettiin erä loppuun asti.

Jännittävä ja tasainen erä päättyi lopulta PeTän voittoon ja näin ollen koko ottelu numeroin 2–1 (12–25, 25–19,17–15).

Kolmanteen otteluun Haminan Arsia vastaan oli mukava lähteä, kun jo ennakkoon oli tiedossa pelin panos: voitolla turnausvoitto ja paikka 1-sarjassa.

Ennakkoluuloton ja hyvä joukkuepeli toi nopean ja selvän voiton suoraan kahdessa erässä 2–0 (25–12, 25–13).

Turnauksen voittajana PeTä jatkaa B-tyttöjen 1-sarjan pelejä joulukuussa, jolloin vastustajiksi asettuvat PuMa Volley Helsingistä, Loimaan Jankko ja Vammalan Lentopallo.