Joukkuetta valmentaaTiina Hurttala
            Joukkueen johtoNina Moilanen

Jessica kuvassa numerolla 4

Aluejoukkueiden SM-kisat

18.-20. toukokuuta Mikkelissä pelatuissa B-nuorten aluejoukkueiden SM-kisoissa Jessica Metson edustama Etelä 2 – joukkue pelasi hyviä pelejä kovassa seurassa mutta jäi lopputuloksissa 9. sijalle (mukana yhteensä 10 joukkuetta).

Voiton vei Lounas 1, hopeaa Itä 1 ja pronssille Länsi 1. Etelän 1 -joukkue sijoittui viidenneksi.

Yksi päivän monista ässistä vastustajan kentässä.

Sijoitusturnaus Perttulassa

Sarjakausi päättyi joukkueen osalta hienoon kotiturnaukseen lauantaina 14.4 kotisalissa Perttulan Keudalla.

Päivän aluksi kaatui Valkealan Kajo, sitten Varkauden NMKY ja lopulta päivän päätteeksi vielä Maskun Kataja ja kaikki upeasti 2-0!

Tuloksena sarjassa 45.sija (etelä), sarjassa pelasi yhteensä 91 joukkuetta.

Kiitos joukkueelle ja tukijoukoille mukavasta kaudesta!

AluemestaruusHOPEAA!

B-tyttöjen lentopallon Etelä-Suomen aluefinaalit pelattiin lauantaina 10.3 Korian Monitoimitalossa. PeTän tytöt olivat jo aiemmin selvittäneet tiensä kuuden parhaan joukkueen joukkoon ja nyt pelattiin lopullisista sijoituksista.

Alkulohkossa ensimmäisenä Perttulan tyttöjä vastaan asettui Karkkilan Poikien joukkue. PeTän peli kulki hyvin heti alusta alkaen mutta kun kovakätisten KaPon tyttöjen hyökkäyksiä ei saatu kiinni, Kapo vei molemmat erä niukasti nimiinsä ja voitti ottelun suoraan 2-0 (25-21, 26-24).
Toinen vastustaja alkulohkossa oli Valkealan Kajo. Kauden aikana Kajoa vastaan on pelattu kahdesti sarjapeleissä ja voitot ovat menneet tasan 1-1. Ensimmäinen erä alkoi PeTän osalta takkuillen ja Kajo näytti jo karkaavan erävoittoon mutta kovien syöttöjen ja hienojen hyökkäysten avulla erävoitto lopulta PeTälle. Toinen erä oli tasaista vääntöä puolin ja toisin, PeTän peli ei kulkenut toivotulla tavalla ja kolmas erä näytti jo häämöttävän edessä. Mutta sitkeä vääntö ja hyvä tsemppi toivat lopulta erä- ja otteluvoiton 2-0 (25-22, 26-24).

Alkulohkon toinen sija takasi paikan välieriin, joissa vastaan tuli toisen lohkon voittaja PuMa Volley Helsingistä. Myös PuMa on tuttu joukkue kauden ajalta, joten ottelusta tiedettiin tulevan tiukka ja tasainen. PuMa aloitti ottelun vahvasti eikä PeTän tyttöjen torjunta ja puolustus pysynyt vastustajan nopeiden hyökkäysten tahdissa - ensimmäinen erä selkeästi PuMalle pistein 25-15. Erätappiosta sisuuntuneet PeTän tytöt kasasivat itsensä toiseen erään ja aloittivat huiman kirin. Vastustaja ei toisessa erässä saanut PeTän tyttöjen pahoja syöttöjä nousemaan, PeTän tytöt puolustivat hienosti vastustajan hyökkäyksiä ja saivat myös omat hyökkäyksensä tapettua komeasti vastustajan kenttään. Erävoitto PeTälle pistein 25-20. Edessä oli kolmas ja ratkaiseva erä, josta muodostuikin oikea jännitysnäytelmä ja huikein erä koko kauden aikana - tasapistein ja rintarinnan edettiin erän loppuun asti. Molemmat joukkueet taistelivat upeasti ja uhrautuvasti jokaisesta pallosta, kunnes erä viimein päättyi PeTän hienoon ässäsyöttöön ja pistetilanteeseen 19-17. Paikka finaalissa oli varmistettu otteluvoitolla 2-1.

Finaalissa vastassa oli jo alkulohkosta tuttu KaPo, joka jatkoi myös viimeisessä pelissä vakuuttavaa esitystään. Tälläkertaa PeTän tyttöjen peli ei yltänyt osaamistaan vastaavalle tasolle, joten KaPo vei ansaitusti kullan suoraan kahdessa erässä 2-0 (25-17, 25-17).

Päivän päätteeksi ripustettiin hopeamitalit hienoa yhteispeliä pelanneiden PeTän tyttöjen kaulaan. Kolmanneksi turnauksessa ylsi emäntäjoukkue Korian Ponsi, joka kaatoi pronssiottelussa PuMan. Viides oli Espoon Lentis ja kuudes Valkealan Kajo.
PeTän parhaana pelaajana palkittiin Ella. Hänen lisäkseen turnauksessa pelasivat Ada, Aksu, Anna-Mari, Emma, Saara ja Senni sekä huikeita peliesityksiä esittäneet C-ikäiset Alina, Essi ja Maisa.

Onnittelut tytöille ja valkuille hienosta saavutuksesta!

Hyvää puolustuspalaamista ottelussa HPK:ta vastaan.
Rankan päivän jälkeen palkitsimme itsemme energiapitoisella ruoalla.

5.pooliturnaus Kouvolassa

Kouvolan Utti-hallissa pelattiin lohko E6:n sijoituksista lauantaina 10.2 PeTän, Valkealan Kajon, Espoo Lentiksen ja Hämeenlinnan Pallokerhon kesken.

Ensimmäinen peli Kajoa vastaan alkoi PeTän osalta tahmeasti, tytöt eivät saaneet peliä kunnolla käyntiin missään vaiheessa mutta tästä huolimatta erä niukasti Petälle. Toiseen erään peli hieman parani, joten otteluvoitto PeTälle 2-0 (25-21, 25-16).

Päivän toinen vastustaja EsLe aloitti ottelun vahvasti heti ensimmäisessä erässä. PeTän peli sortui omiin syöttö- ja hyökkäysvirheisiin, joten ensimmäinen erä EsLelle lukemin 25-17. Kun myöskään toisessa erässä PeTän tyttöjen peli ei missään vaiheessa yltänyt osaamista vastaavalle tasolle, meni toinenkin erä hyvin pelanneelle EsLelle lukemin 25-18 ja näin siis koko ottelu 2-0.

Päivän kolmas vastus oli jo molemmat ottelunsa voittanut HPK. Tähän otteluun tytöt lähtivät ennakkoluulottomasti ja peli-ilo löytyikin heti ensimmäisessä erässä. Kovakätinen ja hyvin liikkuva vastustaja vei erän kuitenkin niukasti 25-22. Myös toinen erä oli tasaista ja hyvää peliä molemmin puolin, kunnes erän loppupuolen nuukahdus kostautui PeTälle ja HPK kiri voittoon lukemin 25-19 ja voitti ottelun 2-0.

Sarjapelit jatkuvat hiihtolomakauden jälkeen 17.3 välierien merkeissä Eurassa.

Syöttöä vastaanottamassa Senni, Ada ja Alina. Anna-Mari passarina.
Senni ja Saara valmiina niittaamaan pallon vastustajan kenttään.

4.pooliturnaus Puistolassa

B-tytöt säilyttivät paikkansa E-lohkossa lauantaina 20.1. pelatussa turnauksessa.

Turnaus alkoi PeTän tyttöjen osalta hyvin. Ensimmäinen peli emäntäjoukkue PuMaa vastaan oli liikkuvaa ja monipuolista yhteispeliä. Syötöt ja hyökkäykset jäivät vastustajan kenttään, joten 2-0 voitto erälukemin 25-21, 25-18 Petälle.

Toinen peli KorPoa vastaan takkuili alusta alkaen. Tytöt pelasivat hienoa puolustuspeliä mutta se ei riittänyt. Omia syöttöjä karkasi takarajan yli ja nukahduksia sattui helpoissa palloissa. Kun vielä vastustajan kovat hyökkäykset upposivat useammin PeTän kenttään kuin PeTän tyttöjen hyökkäykset vastustajan kenttään, voitto KorPolle 2-0 (25-20, 25-21).

Päivän viimeinen peli Kajoa vastaan alkoi huonosti ja vastustaja vei helposti ensimmäisen erän. Toiseen erään tytöt löysivät taas peli-ilon ja yhteyshengen ja erävoitto PeTälle. Kolmas erä alkoi hienosti ja Petällä oli jo selkeä johto, mutta puoltenvaihdon jälkeen tyttöjen ote herpaantui ja vastustaja kiri tasoihin ja lopulta niukasti ohi. Erä Kajolle ja koko ottelu 2-1 (12-25, 25-15,14-16).

Korian Ponsi voitti kaikki ottelunsa ja nousi D-lohkoon. Kun muiden päivän otteluiden voitot menivät sopivasti ristiin, säilyttivät PeTä ja Valkealan Kajo paikkansa E-lohkossa PuMan tippuessa F-lohkoon.

Puistolassa pelasivat Ada, Aleksandra, Alina, Anna-Mari, Ella, Emma, Essi, Jessica, Saara ja Senni.

Seuraava eli viides ja viimeinen pooliturnaus ennen välieriä pelataan 10.2. Vastustajina tuolloin Kajon lisäksi vanha tuttu Espoo Lentis sekä uusi tuttavuus tällä kaudella eli HPK Hämeenlinnasta.

PeTän kultatytöt eli (ylärivi vas.) Alina, Anna-Mari, Saara, Ella, Emma, Nina ja Tiina sekä (alarivi vas.) Senni, Aksu, Oona ja Ada

Vuoden aloitus Forssassa

Sunnuntaina 7.1. pelattiin perinteinen OP Volley -turnaus Forssassa, jossa Urheilutalo Feeniks tarjosi upeat puitteet pelaamiselle. PeTän tyttöjen lisäksi B-tyttöjen sarjaan osallistuivat tänä vuonna emäntäjoukkue Koijärven Kunto, Salon Viesti Blue, Kalevan Lentopallo Tampereelta sekä Turun Urheiluliitto.

Ensimmäisessä pelissä PeTän tytöt saivat vastaansa Turun Urheiluliiton joukkueen, josta tuloksena helppo 2-0 voitto (25-7, 25-9).

Toinen peli pelattiin Kalevan Lentopalloa vastaan. Ottelu oli hieman tasaisempi kuin ensimmäinen mutta jälleen PeTän tytöt olivat askeleen vastustajaansa edellä ja Tähdelle jälleen selkeä 2-0 voitto (25-12, 25-13).

Kolmas ottelu pelattiin Koijärven tuttuja tyttöjä vastaan. PeTän tyttöjen vakuuttava tahti jatkui ja ottelu jälleen selvästi ja helposti Tähdelle 2-0 (25-7, 25-8).

Neljäs ja viimenen peli Salon Viestiä vastaan oli päivän tasaisin ja siinä nähtiinkin hyviä palloralleja puolin ja toisin. Ensimmäinen erä oli alusta asti tasainen mutta hiukan kuitenkin PeTän hallinnassa. Huikeat syötöt, monipuolinen ja älykäs hyökkäyspeli sekä liikkuva puolustus toivat erävoiton PeTälle. Toiseen erään mentäessä oli Viestin selkäranka murrettu ja erä helposti hienolla yhteistyöllä PeTälle ja näin koko ottelu 2-0 (25-20, 25-13).

Kun vielä KaLekin voitti Viestin, matkasi hopea Tampereelle ja pronssi Saloon. Kulta ja hieno lentopallo-pokaali Tähden tyttöjen ja valkkujen kaulassa Perttulaan!

Hieno päivä ja ansaittu voitto - tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavia sarjapelejä.

3.pooliturnaus Perttulassa

B-tytöillä oli hieno lauantai 9.joulukuuta, kun kotiturnauksessa Keudalla saavutettiin kolme 2-0 voittoa vastustajista.
Aamun ensimmäisessä pelissä kaatui Vantaan Lentopallo selkein eräpistein 25-5, 25-12.

Kahden pelin pituisen ruokatauon jälkeen verkon toiselle puolelle asettui tällä kaudella uusi tuttavuus eli Karhulan Veikot. Petän tyttöjen kovat syötöt ja hyvä puolustuspeli toi taas selvän voiton pistein 25-16, 25-11. Päivän viimeinen vastus oli tuttu Kausalan Yritys. Ja myös tämä peli kovien syöttöjen ja hyvän yhteispelin ansiosta Petälle pistein 25-17, 25-6.

Joulutauolle lähdemme siis hyvin mielin lohkovoittajina. Ensi vuosi käynnistyy 4.poolin merkeissä 20.tammikuuta, jolloin luvassa astetta kovempia ja tasaisempia pelejä, kun vastassa vanhat tuttut 2.poolista eli Puma Volley ja Korian Ponsi sekä kauden uusi tuttavuus Valkealan Kajo.

Kuin täs näin kävi...?

2. pooliturnaus Jaalassa

Otteluista tiedettiin tulevan tiukkoja ja tasaisia, kun 18.11 Jaalassa verkon toiselle puolelle astelivat vuoronperään emäntäjoukkue Korian Ponsi, PuMa Volley ja Espoo Lentis.

Tällä kertaa Perttulan tyttöjen peli ei kuitenkaan kulkenut toivotulla tavalla vaan lukuisat syöttövirheet ja notkahdukset vastaanotossa saivat kaikki kolme ottelua kääntymään niukasti vastustajien voitoiksi lukemin 2-1.

Mutta mahtui pitkään päivään kyllä monta hienoakin hetkeä - Alinan upeita syöttöjä ja kovia hyökkäyksiä, Aksun liikkuvaa puolustuspeliä, Anna-Marin monipuolisia passeja ja ässäsyöttöjä, Sennin takuuvarmaa vastaanottopeliä ja urhautuvia puolustuspallohakuja, Emman ja Saaran älykkäitä keskihyökkäyksiä ja hienoja torjuntoja, Ellan huikeita hyökkäyksiä ja kovia syöttöjä, Adan hyvää liberopeliä sekä Essin upea hakkuri-debyytti B-tyttöjen sarjassa.

Kolmen viikon päästä vuoden viimeisessä sarjaturnauksessa vauhtia lähdetään hakemaan F-lohkosta, jossa vastaan tulevat Karhulan Veikot sekä vanhat tutut 1.pooliturnauksesta eli Vantaan Lentopallo ja Kausalan Yritys.

Hyvä meidän jengi!
Kiitos ja näkemiin!

1. pooliturnaus Kausalassa

Lauantaina 28.10. Kausalan liikuntahalliin oli kokoontunut neljä eteläisen alueen B-tyttöjoukkuetta kisaamaan 2-sarjan lohko F6:n sijoituksista. PeTän tyttöjen aamu alkoi aikaisella herätyksellä ja lieneekö se ollut syynä ensimmäisen pelin tahmaisuuteen. Espoo Lentiksen tyttöjen peli sen sijaan kulki ensimmäisessä erässä hyvin ja he veivätkin erän nimiinsä PeTän tyttöjen hyvästä loppukiristä huolimatta. Ottelun toinen erä olikin sitten jo tasaisempaa peliä ja erä niukasti PeTälle, kolmas jo sitten selkeästi sekä näinolleen koko ottelu 2-1 (19-25, 25-23,15-9).

Päivän toinen ottelu lyhyen ruokatauon jälkeen pelattiin Vantaan Lentopalloa vastaan. Vantaan tytöt olivat ottelussa altavastaajina ja PeTä vei ottelun helpohkosti 2-0 (16-25,19-25). Kun myös kotijoukkue Yritys kaatui samoin 2-0 (9-25,10-25), oli turnausvoitto Perttulan tyttöjen!

Hieno lohkovoitto takasi nousun E-lohkoon, jossa kolmen viikon kuluttua vastaan tulevat PuMa B1, Korian Ponsi ja Espoo Lentis.

Kausalassa pelasivat Aksu, Ada, Anna-Mari, Alina, Ella, Emma, Saara ja Senni.

Tasoturnaus Perttulassa

Syyskausi valtakunnansarjan osalta starttasi lauantaina 30.9. Keudalla pelatun tasonmittausturnauksen merkeissä.

Vastassa tytöillä olivat joukkueet Blues Volleystä, Karkkilan Pojista ja Hongiston Tarmosta. Joukkueemme sortui lukuisiin vastaanotto- ja hyökkäysvirheisiin ja kun torjuntakaan ei saanut kiinni BV:n ja KaPon kovakätisiä tyttöjä, hävittiin molemmat ottelut lukemin 2-0. HoTa kuitenkin voitettiin 2-0, joten tuloksena turnauksen kolmas sija. Sarjapelit jatkuvat 28. lokakuuta 2-sarjan merkeissä Kausalassa (lohko F6), jolloin vastustajiksi tulevat Espoo Lentis BT, Vantaan Lentopallo BT ja Kausalan Yritys.

Mukana pelaamassa olivat Ada, Aleksandra, Alina, Anna-Mari, Ella, Emma, Saara ja Senni.

Tyttömme Tampereella eli Emma, Maisa, Anna-Mari ja Saara sekä Senni, Aksu, Alina ja Minna

Kauden avaus Tampereella

Kausi avattiin Supi-turnauksen merkeissä Tamperella 3. syyskuuta. Turnauksessa oli mukana yhteensä 15 joukkuetta ja alkulohkot pelattiin neljän ja kolmen joukkueen lohkoina.

Tyttöjen päivä alkoi hienolla pelillä kovaa vastusta eli Ylöjärven Ryhtiä vastaan ja vaikka tappio tulikin, niin tytöillä oli tekemisen meininki päällä heti aamusta alkaen. Toinen ottelu Seinäjoen Lentopalloa vastaan voitettiin erin 2-0 ja kun samoilla numeroilla sitten hävittiin Vilppulan Tähdelle, pelattiin jatkopelit sijoista 9-15.
Kalevan Lentopallo vei jatkopeleistä ensimmäisen niukasti 2-1 mutta päivän viimeinen vastus Espoo Lentis kaatui jälleen hyvällä yhteispelillä 2-0. PeTän lopullinen sijoitus turnauksessa oli 11.

Vajaalukuista B-joukkuetta täydensivät upeita suorituksia esittäneet C-tytöt Alina, Minna ja Maisa.