C-tytöt

PeTän C-tyttöjoukkue vuonna 2016 eli (ylärivi vas.) Emma Tossavainen, Anna-Mari Moilanen, Senni Hurttala, Ella Häsä, Ada Välimäki sekä (alarivi vas.) Mette Kaleton, Saara Sihvo, Kia Säteri, Mirja Kauhanen ja Aleksandra Murto

Aluefinaalit keväällä 2016

C-tyttöjen lentopallon Etelä-Suomen aluefinaalit pelattiin Korialla kuuden joukkueen kesken. Lopputurnauksen joukkueet olivat sijoittuneet kuuden parhaan joukkoon syksyn sarjan perustella, sarjassa pelaa 25 joukkuetta.

Alkulohkossa ensimmäisenä Perttulan tyttöjä vastaan asettui Kouvolan Lentopallo -57. PeTän peli kangerteli ensimmäisessä erässä ja sen KoLe-57 veikin nimiinsä eräpistein 25–19. Toiseen erään PeTän tytöt kokosivat itsensä ja erä voitettiin 25–19.

Kolmas erä menikin jo selvin numeroin 15–3 PeTälle ja koko ottelu siis erävoitoin 2–1.

Alkulohkon toinen ottelu pelattiin tuttua vastustajaa helsinkiläistä Puma Volleytä vastaan. Tiukka ja tasainen ottelu päättyi lopulta Puman 2–0 voittoon eräpistein 25–20, 26–24.

Välieräottelussa vastaan saatiin toisen lohkon voittaja eli Blues Volley Järvenpäästä. Bluesin tyttöjen kovat syötöt saivat PeTän vastaanoton sekaisin ja Blues vei voiton 2–0 (25–16, 25–13).

Pronssiotteluun verkon toiselle puolelle saapui oman välieränsä häviäjä eli Mäntyharjun Virkistys. Perttulalaiset pelasivat MäVin tyttöjä vastaan tällä kaudella ensimmäistä kertaa ja hienosti pelasivatkin: voitto MäVistä suoraan kahdessa erässä tiukasti mutta puhtaasti 2–0 (25–19, 26–24).

Etelä-Suomen aluemestaruuden varmalla pelillä voitti Blues Volley ja hopealle sijoittui Puma Volley.

Pitkä pelipäivä sai hienon päätöksen, kun palkintojen jaossa PeTän tyttöjen kaulaan ripustettiin pronssiset mitalit. PeTän parhaana pelaajana palkittiin Emma Tossavainen.

Joukkueessa pelasivat hänen lisäksi Senni Hurttala, Ella Häsä, Mirja Kauhanen, Anna-Mari Moilanen, Aleksandra Murto, Saara Sihvo, Kia Säteri ja Ada Välimäki.

Petän C-tyttöjen joukkue jatkaa pelejä seuraavaksi valtakunnallisessa sarjassa, jossa välieräottelut pelataan 2.4. Jyväskylässä.

Välierissä 28 joukkuetta kamppailee myöhemmin keväällä pelattavista finaalipaikoista.

Valtakunnallisessa sarjassa pelaa 122 C-tyttöjoukkuetta.

Harvinaista herkkua Nurmijärvellä, lentopalloilijat SM-sarjassa!

Perttulan Tähden lentopallotytöt nousivat SM-sarjaan

C-tyttöjen 5. pooliturnaus Keudalla lauantaina 23.1.2016 käytiin hyvin tiiviissä tunnelmissa, koska tässä turnauksessa taisteltiin noususta Suomen 13 parhaan lentopallon C-tyttöjoukkueiden peleihin, synt (01-02).

C-tyttöjen 5:ssä pooliturnauksessa Keudalla oli osallistuja joukkueet Eurasta, Vammalasta ja Puistolasta. Lentopallon C-tyttöjen sarja on jaettu siten, että ylimmässä SM-sarjassa pelaa 13 joukkuetta maan laajuista sarjaa. Seuraava alempi sarja on 1-sarja, jossa joukkueita kahdella eri tasolla 24. Alimmassa aluesarjassa on joukkueita 85, yhteensä Suomessa sarjaa pelaa 122 joukkuetta. Petälle Euran ja Puman joukkueet olivat tuttuja vastustajia, kun taas Vammalaa vastaan pelattiin tällä kaudella ensimmäistä kertaa.

Päivän ensimmäinen peli oli Puman C-tyttöjä vastaan ja tässä pelissä riittää aina latausta puolin ja toisin. Joukkueiden pelaajat tuntevat hyvin toisensa usean vuoden ajalta mm. yhteisistä alueleireiltä. Aamun ensimmäiset pelit ovat yleensä hitaanlaisia, mutta tässä pelissä riitti kyllä vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Pelissä nähtiin pitkiä palloralleja ja pallolle annettiin kunnolla kyytiä. Kahden ensimmäisen erän pelissä toimi passarina Aleksandra Murto, jonka pelihuumori pitää vaikeissakin tilanteissa. Aksu ei myöskään jätä yhtään pallo hakematta, joka pallo saatiin passilla peliin, vaikka nostot välillä vähän vaihtelikin. Passarin yhteistyö toimi hyvin keskihyökkääjä Mirja Kauhasen kanssa, joka käytti kättään säästelemättä. Nopea lyöntikäsi, jota Mirja hyödyntää sekä syötössä että lyönnissä, varmisti Petällä ensimmäisen erän voiton pistein 27-25. Toisen erän Petä hävisi numeroin 18-25, tässä Puma pääsi parempaan vauhtiin ja Petän hyökkäyksen eivät uponneet vastustajan kenttään halutulla teholla. Kolmanteen erään lähtikin sitten molemmin puolin sisuuntunut joukkue. Petän loistava kenttäpuolustus ja pelinlukutaito ja eritoten Emma Tossavainen varmisti sen, että Puman lyönnin ja jujut eivät tuottaneet vastustajalle tulosta. Tytöt hoitivat erä numeroin 15-11 ja niin ollen myös pelivoiton numeroin 2-1 Petälle.

Päivän toiseen peliin Petä lähti ennestään tuntematonta Vammalan joukkuetta vastaan. Vammalan joukkueessa oli verraten pitkiä ja kovakätisiä tyttöjä, tämän oli nähtävissä edellisessä pelissä, jonka Vammala hävisi niukasti Euralle numeroin 2-1. Ensimmäinen erä lähti käyntiin hyvin harmittavissa merkeissä. Vammalan kannustusjoukon jäsen pyrki huudoilla, mekastuksella ja mm. tuolin hakkaamisella häiritsemään Petän suorituksia. Hänen selkeä tavoite oli vain ja ainoastaan häiritä junioreiden pelaamista, eikä kannustaa omaa joukkuetta. Häirintä oli niin voimakasta, että pelin tuomarin piti puuttua asiaan. Valitettavasti tämä meuhkaaminen sai Petän pelin sekaisin ja näin ensimmäinen erä hävittiin numeroin 25-16. Erää ei saatu käännettyä voittoon vaikka Petän Kia Säteri puolusti, nosti ja syötti erinomaisesti. Tämä kyseenalainen kannustaja onneksi hiljeni, koska suurin osa salissa olevista valmentajista ja vanhemmista osoitti hänelle paheksuntansa. Lopullisesti mekastaja saatiin hiljennettyä, kun Petän tytöt hakkasivat palloa Vammalan kenttäpuoliskolle. Toisessa erässä Ella Häsä vasurillaan löi hienoja lyöntejä sekä 4-/2- että 1-paikalta. Viimeinen ratkaiseva erä oli myös täynnä tiukkoja tilanteita. Senni Hurttala puolusti ja haki palloa kentän pinnasta, jopa katsomosta saakka. Kovalla työllä ja oikealla asenteella, periksi antamatta Petä otti viimeisen erän voiton 13-15 ja kuittasi pelivoiton numeroin 2-1.

Turnauksen viimeisestä pelistä Petä lähti hakemaan voittoa Euran joukkueesta. Joukkueiden aikaisemmissa kohtaamisissa, Petä on niukasti hävinnyt 2-1 tuloksella. Tämä takaraivossa asennoiduttiin viimeiseen peliin. Alku lähti vähän kankeasti liikkeelle ja Eura saikin Petän omilla virheillä johtoaseman 6-1. Aikalisän jälkeen tulikin tytöille uusi vaihe päälle ja pisteitä ruvettiinkin sen jälkeen merkitsemään Petälle. Anna-Mari Moilanen joutui passarina juoksemaan pallon perässä haastaviin passauspaikkoihin, mutta äärimmäisen nopeana pelaajana hoiti tilanteet mallikkaasti. Saara Sihvo nakutteli pisteitä keskihyökkäyksillä ja ulottuvana torjujana häiritsi vastustajan hyökkäyspelin sekaisin. Erä Petälle numeroin 25-23. Toisessa erässä Petä pyöritti peliä, Ada Välimäki tykitti raudanlujia syöttöjä takuuvarmasti Euran kenttään. Näin Eura ei saanut omaa hyökkäyspeliään toimimaan, vaan pallot toimitettiin helppoina Petän puolelle. Petän hyökkääjinä Mette Kaleton teki pisteitä 1-paikan hyökkäyksillä ja näin erä ja koko peli Petälle numeroin 2-0.

Raskaan ja pitkän päivän jälkeen salilla nähtiin iloinen ja onnellinen Petän C-tyttöjen joukkue. Usean vuoden tiivis harjoittelu ja lajille omistautuminen palkittiin tässä turnauksessa. Joukkue varmisti paikan SMsarjaan!

Vaikka ilonhetkiä koetaan joka päivä harjoituksissa, niin tämä päivä oli myös valmentajien palkkapäivä. Seuraava turnaus pelaataan todennäköisesti Pohjanmaalla, jossa vastaan asettuu Nurmo, Pihtipudas, Alajärvi ja Vilppula. Tiukkoja jä jännittäviä pelejä tiedossa.

Joukkueen pelaajat ja valmentajat: Ada Välimäki, Mirja Kauhanen, Emma Tossavainen, Ella Häsä, Kia Säteri, Senni Hurttala, Anna-Mari Moilanen, Aleksandra Murto, Mette Kaleton, Saara Sihvo. Valmentajat Tiina Hurttala ja Nina Moilanen

Joulukuussa 2015 Hunksien seurassa Mette, Ada, Senni sekä Saara, Aksu ja Anna-Mari

Turnausreissulla Mikkelissä

Joulukuisella turnausmatkalla törmäsimme hotellin ravintolassa Scandinavian Hunkseihin!

Seuraavan päivän pelit Etelä-Savon ammattiopistolla menivät Maskun Katajan määrätessä tahdin: Leopardit-joukkue voitti lohkon kaikki pelit ja nousi hienolla suorituksellaan SM-sarjaan.

PeTä, Euran Raiku ja Mikkelin Passarit pelasivat keskinäiset ottelut ristiin, joten lohkon muut sijat ratkesit voitettujen ja hävittyjen erien suhteella - ja tällä kertaa PeTän hyväksi! Lohkon kakkonen PeTä ja kolmonen Eura pysyivät 1-sarjan ylemmässä lohkossa, Mikkelin pudotessa porrasta alemmas.

Kuvassa Mirja, Anna-Mari, Emma, Mette, Ella ja Nina sekä Senni, Kia, Aksu ja Ada

Pronssia!

Perttulan Tähdet C-tytöt ottivat hienoja voittoja lauantaina 26.9.2015 Mäntässä pelatussa lentopallon C-tyttöjen TUL:n avoimessa mestaruuskilpailussa. Paikalla oli 12 joukkuetta eri puolelta Suomea.

Alkulohkon ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui Lempäälän Kisan 01-joukkue. Olikohan aikainen lähtö ja pitkä ajomatka syynä, ettei PeTän peli kulkenut ihan odotetulla tavalla ja vastustaja sai vietyä yhden erän. Tasainen peli päättyi lukemiin 1-1. Seuraaviin peleihin Vilppulan Tähden C2-joukkuetta ja Mestoa Tampereelta vastaan asettui tuttu ja taisteleva PeTä ja näistä molemmista otteluista voitto irtosi selkeästi 2-0. Kun vielä alkulohkon kovin vastustajamme Lempäälä joutui antautumaan toisenkin erän omassa pelissään, irtosi kakkoslohkon voitto PeTälle.

Jatkolohkossa vastustajiksi saatiin ykkös- ja kolmoslohkon voittajat eli Maskun Katajan ja Vilppulan Tähden C1 -joukkueet. Ensimmäinen peli Maskua vastaan kaatui omiin virheisiin ja otteluvoitto meni Maskulle puhtaasti  2-0.

Illan viimeiseen otteluun PeTän tytöt lähtivät ennakkoluulottomasti ja hyvällä tsempillä. Vilppula tiedettiin vahvaksi vastustajaksi eikä pelistä odotettu helppoa. PeTän tytöt kuitenkin pelasivat ehjää omaa peliä ja saivat sotkettua vastustajan kuvioita. Ensimmäisen erän PeTä voitti pistein 25-22, toinen erä meni hurjasta taistelusta huolimatta vastustajalle pistein 25-17 mutta kolmannen erän Petä vei taas selkeästi hienolla pelillä pistein 7-3, joten viimeisestä ottelusta komea voitto kotiin numeroin 2-1.

Kun jatkolohkon voitetut erät laskettiin yhteen, turnausvoittoon ja komeaan pokaaliin ylsi Vilppulan Tähden C1-joukkue, hopealle Maskun Kataja ja pronssille hienosti pelannut Perttulan Tähti.

Iltamyöhällä pitkän turnauspäivän päätteeksi kotimatkalle kohti Nurmijärveä lähti väsynyt mutta iloinen joukkue.

Pronssijoukkueessa pelasivat Aleksandra Murto, Mirja Kauhanen, Senni Hurttala, Anna-Mari Moilanen, Ada Välimäki, Mette Kaleton, Ella Häsä, Kia Säteri ja Emma Tossavainen. Joukkueen valmennuksesta vastasivat Tiina Hurttala ja Nina Moilanen.