C-tytöt

Joukkue ryhmäkuvassa. Kuvassa vas. takaa valmentaja Tarja Junno, Satu Rajalakso, Anni Mäkelä, Iida Schalin, Anna Nurmes, Johanna Laaksonen ja Sara Pulkkinen. Edessä vas. Inka Topio, Minttu Junno ja Niina Putkonen. Oona Laakso puuttui turnauksesta.

AM-pronssia

Perttulan Tähden C-tytöt saivat pronssiset mitalit kaulaansa lentopallon aluemestaruusfinaaleissa maaliskuussa 2014. Pronssipelissa Pusulan PU-58 kukistui erälukemin 2–0.

PeTän tyttöjen kausi alkoi jo viime vuoden lokakuussa Järvenpäässä pelattussa ensimmäisessä SM-sarjan valtakunnallisessa tasonmittausturnauksessa. Tasoturnauksia järjestettiin syksyn aikana kolme. PeTä selvitti tiensä 1-sarjan ylimpään pooliin.

Sarjauudistuksen myötä tasoturnauksilla pyrittiin löytämään joukkueiden oma taso, jotta kauden tulevat ottelut olisivat mahdollisimman tasavertaisia. PeTän tytöt pelasivat koko syyskauden ja talven 1-sarjan ylimmässä poolissa, ja saman aikaisesti joukkueet pelasivat myös aluesarjaa.

Aluemestaruusjoukkueet määriteltiin lopputalven rankingin mukaan, eli edellä mainitun sarjatason sijoitusten mukaisesti joukkueet pääsivät pelaamaan aluemestaruussijoituksista.

SM-sarjassa on pelannut etelän joukkueista tällä kaudella vain PuMa Helsingistä, hienona kakkosena PeTä 1-sarjan ylimmässä poolissa.

Aluemestaruudesta pelattiin Kouvolassa Korian Ponnen emännöimänä. Joukkueet oli jaettu kahteen alkulohkoon, joista kolmanneksi sijoittuneet pääsivät pelaamaan sijoista 5-6, ja lohkojen ykköset ja kakkoset pääsivät välieriin.

PeTän tyttöjen ensimmäinen ottelu oli tuttua Pusulaa vastaan. Ottelun kaksi ensimmäistä erää tasattiin, ja peli eteni kolmanteen erään. PeTä johti kolmatta erää jo usealla pisteellä, mutta otteen herpaantuessa loppupalloilla PeTä joutui taipumaan 2–1 tappioon. Edessä oli siis tiukka taistelu Kausalaa vastaan, jos tavoitteena olisi mitalipelit.

Kausalaa vastaan Perttula lähti täydellä voimalla. Ottelu oli erittäin tasainen, mutta PeTän tytöt rutistivat siitä 2–0 voiton ja välieriin neljän parhaan sakkiin oli saavutettu.

Välierissä PeTää vastaan asettui ennakkoon ajateltuna vahvin joukkue eli PuMa. Vastustaja osoittautui sen verran vahvaksi, että Tähden tytöt eivät saaneet omaa peliään käyntiin juuri lainkaan. PuMa vei ottelun puhtaasti 2–0 ja PeTällä oli edessä taisto pronssista Pusulan kanssa.

Pronssipelin ensimmäinen erä meni PeTälle pistein 25–12, mutta toinen erä vaati enemmän työtä. PeTä johti ottelua alkupalloilla, mutta loppuerää kohti alkoi pallo hiukan polttaa sormia. Pusula saikin ensimmäisen eräpallon, mutta PeTän tytöt selvittivät sen ja vielä toisenkin. Lopulta PeTä vei toisenkin erän jatkopalloilla 27–25.

Etelä-Suomen aluemestaruuden voitti selkeästi ja ansaitusti PuMa. Hopeaa sai kotijoukkue Korian Ponsi.