Power Cup 2011

E-tyttöjen joukkueissa pelasivat Oona Laaakso, Anna-Mari Moilanen, Mirja Kauhanen ja Ella Häsä sekä Nooro Rönkkö, Senni Hurttala ja Ada Välimäki. Kannustusjoukossa mukana Alina Hurttala ja Minna Kauhanen. Joukkueita valmensivat Tiina Hurttala ja Miina Velamo.

Power Cup –lentopalloturnaus on maailman suurin lasten ja nuorten lentopallotapahtuma. Tänä vuonna turnaus järjestettiin Lahdessa 8.–12.6 Jokimaan raviradalla, turnaukseen osallistui yli 800 joukkuetta. Perttulan Tähdellä oli turnauksessa mukana kaksi E-tyttöjen joukkuetta sekä yksi D-tyttöjen joukkue.

E-tytöt pelasivat kolmen pelaajan joukkueilla tiikeri-sarjaa. Sarjassa oli 86 joukkuetta. D-tyttöjen sarjassa oli 90 joukkuetta.

Turnaus alkoi helteisissä tunnelmissa torstaina, jolloin pelattiin ensimmäiset alkusarjan ottelut. Petän joukkueille tuli niin voittoja kuin tappioitakin. Pelit pelattiin kahden voittoerän peleinä. Illan kohokohta oli turnauksen avajaiset, jolloin nähtiin Suomen lentopallomaajoukkue Lahden torilla sekä kuultiin Smakin ja Jimi Constantinen esiintymiset.

Pelejä riitti runsaasti jokaiselle turnauspäivälle, niin kuin myös hellettäkin. Perjantaina jouduttiin peleissä pitämään tauko ja otteluita jatkettiin illalla, lämpötilan hiukkasen laskettua. Helteen takia jouduttiin myös siirtymään lyhennettyihin peleihin, ja eriin lisättiin juomataukoja.

Onneksi kerkesimme virkistäytymään Päijänteessä pelien jälkeen ennen kuumaa kisadiskoa, jossa pääesiintyjänä oli Cheek. Voimia riitti vielä jokaisella olla täysillä mukana keikalla sekä metsästää Jaren nimikirjoitus kisapassiin!

Lauantaina helteet jatkuivat, joten edelleen oli voimassa lyhennetty pelisysteemi. Pelit pelattiin 15 pisteeseen ja mahdollinen kolmas erä 7 pisteeseen. Näissä peleissä onnistunut aloitussyöttö nousi suureen rooliin. Hikisten pelien jälkeen kannustettiin Suomen maajoukkuetta täpätäydessä hallissa, valitettavasti Argentiina oli tällä kertaa vahvempi ja vei voiton 3-0.

Sunnuntainta pelattiin vielä lopulliset sijoitusottelut. E-tyttöjen joukkueen Petä 2 sijoitus oli 28 ja Petä 1 sijoitus 80. D-tyttöjen sijoitus oli 70.